Kiçik
summativ qiymətləndirmə №-5Texnologiya-VIII
sinif
Ad_______________Soyad________________Tarix___________
20-cu il
1.Soyuducu nədir ?
a)İstiliyi təmizləyən
b)Aşağı
temperatur yaradan qurğu
c)Havanı sərinləşdirən
a)Küləyin gücü ilə
b)Suyun təzyiqlə
vurulması ilə
c)Freonun buxarının
soyudulması
3. Tozsoranın davamlı işi
gün ərzində neçə dəqiqədən artıq olmamalıdır?
a)
30-40 dəqiqə
b)
40-50 dəqiqə
c)
20-30 dəqiqə
4.
Tozsoranın elektrik mühərriki hansı funksiyanı yerinə yetirir?
a)
Sorucu nasosu hərəkətə gətirir
b)
Tozluğu hərəkətə gətirir
c)
Filtri hərəkətə gətirir
5.
Un məmulatlarına aiddir:
a)
Xəmir xörəkləri və şirniyyatlar
b)
Şorbalar
c) Sıyıqlar
6.
Tava və sinilər, qəliblər, şirniyyat sprisləri necə adlanır?
a)Alət
və tərtibat
b)
Xammal və ərzaq
c) Məmulat
7.
Çörək məhsulları bədənin kaloriyə olan ehtiyacının neçə faizini ödəyir?
8.
İnsanın qida rasionunda ərzaq məhsullarının yeri necə təyin edilir?
a)
Enerji və qida dəyərliliyinə görə
b)
Yapışqanlıq dərəcəsinə görə
c)
Vitaminlərin miqdarına görə
9.
Çörək məhsulları hansı bitkilərin emalından alınır?
a)
Dənli bitkilərin
b) Paxlalı bitkilərin
c)
Yarmalrın
10.
Hansı undan keyfiyyətli, formasını qoruyub saxlaya bilıən un məmulatı alınır?
a)
Yaxşı yapışqanlılığa malikolan undan
b)
Əla və birinci növ undan
c)
Qarğıdalı unundan
11.Un
məmulatlarının hazırlanmasında hansı ədviyyatlardan istifadə edilir?
a)
Sitrus meyvələrinin qabığı, döyülmüş darçın, zirə, kakao, zəfəran, kakao
b)
Qara istiot, dəfnə yarpağı, sarıkök, kakao, vanil
c)
Döyülmüş darçın, zirə, zəfəran, vanil
12.
Mayalı və qabartma tozu əlavə edilmiş xəmirin yoğurulması üçün nə əlavə etmək
məsləhətdir?
a)
Bir qaşıq su
b)
Ərinmiş kərə yağı
c) Süd
Yorumlar
Yorum Gönder