Ana içeriğe atla

TEXNOLOGİYA 7-Cİ SİNİF KİÇİK SUMMATİV-5

TEXNOLOGİYA Kiçik Summativ Qiymətləndirmə № 5
                                 
                                                              
 Şagirdin ad və soyadı:________________________________  Sinif:7   Tarix:_________20

1. Mexaniki emal zamanı balığın pulcuqları necə təmizlənir?
a) Quyruqdan başa tərəf              b) Baş hissədən quyruğa doğru
c)  Necə gəldi təmizlənir             ç) Heç biri

2. Dondurulmuş balığın donu necə açılır?
a) Bir müddət kənarda saxlamaqla         b) Suya qoymaqla
c) Duzlu soyuq suya qoymaqla              ç) Bütün variantlar doğrudur

3. Keyfiyyətsiz balığa aid xarakterik cəhət hansı sırada göstərilmişdir?
a) Əti ağ və elastik olur
b) Qəlsəmələri qırmızı rəngdə,gözləri şəffaf qabarıq olur
c) Pulcuqları hamar,təmiz,parıltılı olur
ç) Qəlsəmələri solğun və ya çirkli boz rəngdə,gözləri içəri batmış olur

4. Balıq yeməklərinin hazırlanmasında hansı isti emal üsullarından istifadə edilir?
a) Qaynadılır, qızardılır          b) Buğda bişirlir, pörtlədilir
c) Sobada bişirilir                   ç)  Bütün variantlar doğrudur                                                                                                                                                                                                                                                                            
5. Hündüşka əti digər ev quşlarının ətindən nə ilə fərqlənir?
a) Yağlılığı və kalorisi çoxdur
b) A,E vitaminləri ilə zəngindir,tərkibində çox az miqdarda xolesterin var
c) Çoxlu mikroelementlərlə zəngindir
ç) Böyüklüyünə görə

6. Hansı əməliyyatlar toyuğun mexaniki mətbəx emalına daxildir?
a) Toyuğun doğranması və bişirilməsi
b) Qaynadılması, pörtlədilməsi və qızardılması
c) Donun açılması, ütülməsi, içalatın təmizlənməsi, yuyulması və doğranması
ç) Başın, boyunun, ayaqların, kənarlaşdırılması və bişirilməsi

7. Dana əti iribuynuzlu heyvanın hansı yaş qrupuna aiddir?
a) 3 yaşdan yuxarı                       b) 3 aydan 3 yaşa qədər
c) 2 həfdədən 3 aya qədər           ç) 3 aydan yuxarı

8. Hansı yaşda qoyun əti keyfiyyətli qida məhsulu hesab edilir?
a) Bir yaşa qədər                          b) Bir yaşdan yuxarı
c) Bir-iki yaş arası                       ç) İki yaşa qədər

9. Qida dəyərinə görə qoyun cəmdəyinin hansı hissəsi I növ hesab edilir?
a) Boyun əti                                  b) Döş və kürək əti
c) Bel və arxa ətrafların əti           ç) Kürək əti

10. Hazırlanma üsuluna görə isti şorbaların hansı növləri var?
a) Qatı, şəffaf                              b) Ətli, ətsiz
c) Qatı, duru, qarışıq                   ç) Şəffaf, qatışıqlı, püreşəkilli

11. Hansı halda bulyon bulanıq və dadsız alınır?
a) Vam odda qaynatdıqda              b) Gur odda qaynatdıqda
c) İsti su töküb qaynatdıqda           ç) Soyuq su töküb qaynatdıqda 

12. Uşaq və pəhriz qidası kimi hansı şorbalar məsləhət görülür?
a) Soyuq şorbalar                    b) Şəffaf şorbalar
c) Püreşəkilli şorbalar             ç) Qatışıqlı şorbalar    
    
                                                                                                                                                    
 Qiymət :  ________


                                                                                    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TƏSVİRİ İNCƏSƏNƏT 6-CI SİNİF KİÇİK SUMMATİV-1

           Təsviri incəsənət           Kiçik Summativ Qiymətləndirmə (KSQ №1)           VI sinif    Ad_____________Soyad________________Sinif________Tarix___________ Suallar 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Ümumi Cavab variantı a. a. a. a. a. a. a. a. a. a.      ..... b. b. b. b. b. b. b. b. b. b. c. c. c. c. c. c. c. c. c. c. + + + + + + + + + + 1.Tə...

TƏSVİRİ İNCƏSƏNƏT 9-CU SİNİF BÖYÜK SUMMATİV-2

                                     TƏSVİRİ İNCƏSƏNƏT   9-cu sinif   BSQ №2                                Ad_________________Soyad__________________Tarix______________________ 1.Teatr,kino və televizyada hansı incəsənət növləri birləşmişdir? a)rəngkarlıq,musiqi,teatr b)musiqi,kino,heykəltəraşlıq c)dram,musiqi,təsviri sənət 2.İnsanın hərəkət edən təsvirlərin yaradılmasından ibarət fəaliyyət sahəsi adlanır: a)kinematoqraf b)teatr c)televiziya 3.Komputerdə təsvir yaratmaq və onu redaktə etmək üçün proqram necə adlanır? a)qrafik redaktor b)mətn redaktoru c)səs redaktoru 4.Filmin müəyyən planlar üzrə çəkilişi və onların ardıcıl birləşdirilməsi necə adlanır? a)kadr...

TƏSVİRİ İNCƏSƏNƏT 7-Cİ SİNİF KİÇİK SUMMATİV-1

                                                       Təsviri incəsənət                 Kiçik Summativ Qiymətləndirmə (KSQ №1)                                                VII sinif Ad______________Soyad_________________Sinif_____________Tarix_______________ Suallar 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Cavablar  ...