TEXNOLOGİYA Kiçik
Summativ Qiymətləndirmə № 5
Şagirdin ad və soyadı:________________________________ Sinif:7
Tarix:_________20
1. Mexaniki emal zamanı balığın pulcuqları necə təmizlənir?
a) Quyruqdan başa tərəf
b) Baş hissədən quyruğa doğru
c) Necə gəldi təmizlənir ç) Heç
biri
2. Dondurulmuş
balığın donu necə açılır?
a) Bir müddət kənarda saxlamaqla
b) Suya qoymaqla
c) Duzlu soyuq suya qoymaqla
ç) Bütün variantlar doğrudur
3. Keyfiyyətsiz balığa aid xarakterik cəhət hansı sırada göstərilmişdir?
a) Əti ağ və elastik olur
b) Qəlsəmələri qırmızı rəngdə,gözləri şəffaf qabarıq olur
c) Pulcuqları hamar,təmiz,parıltılı olur
ç) Qəlsəmələri solğun və ya çirkli boz rəngdə,gözləri içəri batmış olur
4. Balıq yeməklərinin
hazırlanmasında hansı isti emal üsullarından istifadə edilir?
a) Qaynadılır, qızardılır b)
Buğda bişirlir, pörtlədilir
c) Sobada bişirilir
ç) Bütün variantlar doğrudur
5. Hündüşka əti digər ev quşlarının ətindən nə ilə fərqlənir?
a) Yağlılığı və kalorisi çoxdur
b) A,E vitaminləri ilə zəngindir,tərkibində çox az miqdarda xolesterin var
c) Çoxlu mikroelementlərlə zəngindir
ç) Böyüklüyünə görə
6. Hansı əməliyyatlar toyuğun mexaniki mətbəx emalına daxildir?
a) Toyuğun doğranması və bişirilməsi
b) Qaynadılması, pörtlədilməsi və qızardılması
c) Donun açılması, ütülməsi, içalatın təmizlənməsi, yuyulması və doğranması
ç) Başın, boyunun, ayaqların, kənarlaşdırılması və bişirilməsi
7. Dana əti
iribuynuzlu heyvanın hansı yaş qrupuna aiddir?
a) 3 yaşdan yuxarı
b) 3 aydan 3 yaşa qədər
c) 2 həfdədən 3 aya qədər ç) 3 aydan yuxarı
8. Hansı yaşda qoyun
əti keyfiyyətli qida məhsulu hesab edilir?
a) Bir yaşa qədər
b) Bir yaşdan yuxarı
c) Bir-iki yaş arası
ç) İki yaşa qədər
9. Qida dəyərinə görə
qoyun cəmdəyinin hansı hissəsi I növ hesab edilir?
a) Boyun əti b) Döş və kürək
əti
c) Bel və arxa ətrafların əti
ç) Kürək əti
10. Hazırlanma
üsuluna görə isti şorbaların hansı növləri var?
a) Qatı, şəffaf b) Ətli, ətsiz
c) Qatı, duru, qarışıq ç) Şəffaf, qatışıqlı, püreşəkilli
11. Hansı halda
bulyon bulanıq və dadsız alınır?
a) Vam odda qaynatdıqda
b) Gur odda qaynatdıqda
c) İsti su töküb qaynatdıqda
ç) Soyuq su töküb qaynatdıqda
12. Uşaq və pəhriz
qidası kimi hansı şorbalar məsləhət görülür?
a) Soyuq şorbalar
b) Şəffaf şorbalar
c) Püreşəkilli şorbalar
ç) Qatışıqlı şorbalar
Qiymət : ________
Yorumlar
Yorum Gönder