VI
sinif TEXNOLOGİYA KİÇİK SUMMATİV QİYMƏTLƏNDİRMƏ №
5
TARİX____________________
Şagirdin soyadı və adı__________________________________
1.Orqanizm üçün əsas enerji mənbəyi nədir?
A)
Zülallar
B) Mineral maddələr
C) Vitaminlər
D) Yağlar
2.İnsanlar hansı heyvanın südündən istifadə
edirlər?
A) İnək, keçi, qoyun
B)
Kenquri, dəvə, öküz
C) Meymun, maral, keçi
D) Canavar, tülkü, kenquri
3.Sıyıqların hansı növləri vardır?
A) Buğlama, qatı, duru
B) Buğlama, bərk, duru
C) Qatı, yarıduru, buğlama
D) Duru, yarıduru, buğlama
4.Makaron məmulatlarını hansı iki üsulla
hazırlayırlar?
A) Qızartma və suda qaynatma
B) Süzməklə və süzmədən
C) Süddə və ya suda qaynatma
D) Suda və sobada bişirmə
5.Soyuqdəymə zamanı hansı vitamini qəbul etmək
daha məqsədəuyğundur?
A) Vitamin B
B) Vitamin C
C) Vitamin A
D) Vitamin D
6.Hansı temperaturda isidilmiş süd sterlizə
edilmiş süddür?
A) 20-500 C
B) 120-1400 C
C) 72-750 C
D) 2000 C
7.Tərəvəzlərin əsas isti emalına aiddir?
A) Qaynatma və qızartma
B) Qaynatma və konservləşdirmə
C) Qızartma və konservləşdirmə
D) Konservləşdirmə və yuyulma
8.Orqanizmin əsas tikinti materialları hesab
edilən hüceyrə və lifləri....
A) Zülallardır
B) Karbohidratlardır
C) Yağlardır
D) Mineral maddələrdir
9. Tərəvəzləri, əsasən, hansı temperaturda
saxlamaq olar?
A) + 5-dən +100 C-yə
qədər
B) +2-dən +100 C-yə qədər
C) +1-dən +30 C-yə qədər
D) –5-dən +50 C-yə qədər
10.Pasterizə edilmiş süd hansı temperaturda
qızdırılan süddür?
A) 1500 – 1700
C
B) 400 – 600
C
C) 720 – 750
C
D) 1200 – 1400 C
Yorumlar
Yorum Gönder